Doos rd2Dat is lastig: een mahjongspel in een doos waarvan de sluitingen kapot zijn gegaan. Of het plastic deksel is ingescheurd; meestal zijn die Chinese dozen niet van de beste kwaliteit. Voor dit soort problemen heeft Janny Adelaar uit Schoonhoven een oplossing: een mahjongdoos op maat. Opeens heb je weer een fraaie doos om je spel  in op te bergen.

doos1Je kunt zo’n doos natuurlijk ook cadeau geven - gezien het huidige weerbeeld kan de komst van de sint niet lang meer duren - of als prijs beschikbaar stellen voor een mahjongtoernooi.

Janny Adelaar is in mahjongkringen vooral bekend als de zilversmid uit Schoonhoven die een massief zilveren mahjongspel heeft gemaakt. (Als u zich haast: het is nog steeds te koop!) Maar dat zij sindsdien niet is gaan stilzitten, blijkt uit het originele geschenk dat zij heeft ontworpen.

Janny: “De dozen kunnen door mij gemaakt worden in iedere gewenste maat en kleur. Ze worden vervaardigd van dik karton en zijn zeer solide. Ik bekleed ze met linnen in een kleur die de klant zelf kan bepalen. Je kunt kiezen uit 75 kleuren.” Ook de decoratie van de doos kan persoonlijk worden bepaald. Bovendien kan de klant de buitenzijde laten lamineren om de doos steviger te maken.

Afhankelijk van model en uitvoering bedraagt de levertijd ongeveer twee weken.

Meer informatie op de website van Janny Adelaar