Martin met de wisseltrofee

Het clubkampioenschap 2019 van riichiclub Furiten is gewonnen door Martin. Op de tweede plaats eindigde Ria, terwijl Maurice derde werd.

Hoera! Na een lange tijd van lijden (afgedaald tot onder de Keukenkampioen-divisie) ben ik teruggekeerd in de eredivisie van Tenhou, de Japanse riichi-webserver. Met mijn voeige nickname, ‘Juliana’, ging het zo slecht, dat ik besloot helemaal opnieuw te beginnen als ‘Old Mac’ (niet voor niets was mijn vader sigarenwinkelier). Dai is eindelijk bekroond met promotie: ik ben nu een 2-dan-speler, het voor mij hoogst bereikbare niveau.

Aan het eind van het jaar moet er rommel worden opgeruimd. Dat doet pijn. De volgende bestemming van mijn wereldwijd verzamelde mahjongarchief is de papiershredder.

dignum2

Eindelijk gerechtigheid - ons lid Martijn Gulmans is riichikampioen 2019 van Nederland geworden. Zaterdag 7 december werd hij tijdens het bondstoernooi van de Nederlandse Mahjong Bond, traditiegetrouw de afsluiting van het mahjongjaar, gehuldigd.

Masahiko kookt voor zijn tegenspelers tijdens de pauze van zijn laatste wedstrijd bij Furiten.

Ons voormalige Japanse lid Masahiko Takahashi doet opnieuw mee aan de competitie van Furiten. Donderdag 3 oktober komt hij voor een eenmalig optreden naar Bussum, waar Dicky, Martijn en Martin hem opwachten.

kwaiBinnenkort komt een einde aan een bijzonder stukje vaderlandse geschiedenis. Het gerenommeerde restaurant Fu-Hing, waar de Achterhoek niet alleen kennismaakte met dim sung maar ook met het aloude Aziatische spel mahjong, sluit de deuren. Tijd voor een verslag van een bijzondere avond in Varsseveld, zestien jaar geleden.

Maurice met zijn prijs

Het Europees Riichikampioenschap 2019 is afgesloten zonder dat ook maar dat in de verste verte het record van onze erevoorzitter Maurice Demmer in gevaar kwam. Maurice werd in juli 2010 Europees kampioen riichi. Hij is daarmee nog steeds de enige Nederlander die ooit een Europees mahjongkampioenschap binnenhaalde.