martha

Het is een beetje onopgemerkt voorbijgegaan, maar we hebben wel degelijk een nieuwe clubkampioen. Martha heeft het afgelopen jaar het beste gepresteerd en daar feliciteren we de ‘Queen of Kongs’ van harte mee. Op de tweede plaats eindigde Martijn, Dicky werd derde.

Het rare is dat Martha het afgelopen jaar geen enkele fysieke wedstrijd heeft gespeeld. Vanwege de corona zijn er nauwelijks live ontmoetingen geweest. Gelukkig waren er toch wedstrijden, en wel op de server van Tenhou. Spaarzaam weliswaar, want het haalt het niet bij echt mahjong, maar toch leuk genoeg om elkaar hier af en toe te bestrijden.

Het is de derde keer dat Martha clubkampioen van Furiten is geworden. De eerste keer was in 2017, de tweede keer in 2018. In 2019 speelde ze geen enkele wedstrijd voor de club zodat ze geen klassering behaalde, zodat Martin op zijn gemak clubkampioen kon worden. 

Hoe dan ook: Martha, je hebt het verdiend! De trofee krijg je bij de eerstvolgende echte ontmoeting overhandigd. Dan mag je daar je handtekening op zetten, als eeuwigdurende herinnering aan dit wapenfeit.

Een handleiding om een lobby naar je eigen smaak in te richten. Bijvoorbeeld helemaal toegepast op de huisregels van Furiten.

Inlogscherm van de Engelse interface van Tenhou

Heel het land ligt al een tijdje stil vanwege de coronacrisis. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zodat bij Furiten vanaf heden de mogelijkheid is geopend ook online voor de competitie te spelen.

WENEN - Het wereldkampioenschap riichi, dat eind augustus in Wenen zou plaatsvinden, gaat niet door in verband met de covid-19-pandemie. Een nieuwe datum staat nog niet vast.

In een persoonlijke boodschap laat Gemma Collinge, voorzitter van het World Riichi Championship, weten dat zij deze moeilijke beslissing heeft genomen samen met Lena Weinguny van het organiserende Oostenrijkse comité. Er wordt nu overleg gepleegd met hotel Intercontinental om een  nieuwe datum voor 2021 te vinden.

Maurice Demmer met zijn trofee na het winnen van het Europees Riichikampioenschap 2010. Links Joel Ratsimandresy, die als tweede eindigde.

 

Maurice Demmer, de enige Nederlander die ooit een Europees mahjongkampioenschap heeft gewonnen, is niet meer. Hij overleed dinsdag 7 april, één dag na zijn 76ste verjaardag. Martin Rep over een gedeeld mahjongverleden.

Martin met de wisseltrofee

Het clubkampioenschap 2019 van riichiclub Furiten is gewonnen door Martin. Op de tweede plaats eindigde Ria, terwijl Maurice derde werd.

Hoera! Na een lange tijd van lijden (afgedaald tot onder de Keukenkampioen-divisie) ben ik teruggekeerd in de eredivisie van Tenhou, de Japanse riichi-webserver. Met mijn voeige nickname, ‘Juliana’, ging het zo slecht, dat ik besloot helemaal opnieuw te beginnen als ‘Old Mac’ (niet voor niets was mijn vader sigarenwinkelier). Dai is eindelijk bekroond met promotie: ik ben nu een 2-dan-speler, het voor mij hoogst bereikbare niveau.