furiten2015 3Martin is de winnaar geworden van het jaarlijkse Furiten Clubtoernooi 2015. Op de tweede plaats eindigde Martijn (Gulmans), op de derde plaats Martijn (Klaar). Zij slaagden er echter niet in Eveline en Gerda te passeren in het algemeen klassement. Eveline mag zich derhalve clubkampioen 2015 van Furiten noemen. 

furiten2015 1Martin is de winnaar geworden van het jaarlijkse Furiten Clubtoernooi 2015. Op de tweede plaats eindigde Martijn (Gulmans), op de derde plaats Martijn (Klaar). Zij slaagden er echter niet in Eveline en Gerda te passeren in het algemeen klassement. Eveline mag zich derhalve clubkampioen 2015 van Furiten noemen.

Aan het toernooi namen zestien spelers mee: vijftien van Furiten en één reserve (Betsie). Het werd een gezellig en vriendelijk toernooi, met een grillig verloop.

Na de eerste hanchan ging Martin aan kop, maar in de tweede rond liet hij het afweten, zodat Franz de kop-positie kon overnemen. Maar ook deze leider faalde in de volgende hanchan. Gijs nam het leidersstokje over van Franz. Maar ook hij ging vervolgens kopje onder… Martin had een goede vierde ronde en kon daardoor in eerste positie eindigen.

furiten2015 2Er waren trofeeën voor de drie prijswinnaars. De Furiten Wisseltrofee voor de clubkampioen werd niet uitgereikt; Eveline bevond zich op dit crucuale moment in Portugal, waar zij meedeed aan het Open Portugees Mahjongkampioenschap (MCR); net als de nummer 2, Gerda, trouwens. 

De organisatie richtte een speciaal woord van dank tot Dicky en Marjan, die de catering op uitstekende wijze verzorgden.

Met het clubtoernooi is de competitie 2014-‘15 afgesloten. Het nieuwe seizoen opent uiterlijk 15 augustus.